2020 VEKE 43

ICM – intentional camera movement – er ein artig fototeknikk. Bevist bevegelse av kameraet i det ein trykker ned utløsarknappen. Resultatet blir som oftast så som så – eller ingenting. Men kan og ende opp i spennande og dekorative foto. Fotografia her er frå eit par haustdagar då skogen stod i «flammar». Fotografert frå ståande posisjon med bevegelse av kamera horisontal, vertikalt eller på skrå. Eller frå bil i fart fotografert ut vinduet kor det var bilen som stod for bevegelsen eller ICM-delen! I tillegg tre foto frå ein vinterdag med svartkvitt vêr.

På Wikipedia kan ein lese meir om ICMThe direction of movement of the lens has a dramatic effect on the results. Patience is required along with much experimentation to establish where and how to move the camera to achieve the desired effect. The camera can be moved upwards, downwards, to the right or left or away from or towards the subject while being handheld. The camera may also be turned, angled, and rapidly moved back and forth.

Haustbjørk – 1
Haustbjørk – 2
Haustbjørk – 3
Rogn – 1
Rogn – 2
Bil i fart om hausten
Snødekte rabber…
Vinterbjørkeskog-1
Vinterbjørkeskog-2

Fleire eksempler på ICM fann eg på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: