2020 VEKE 14

Bloggen for veke 14 er foto frå ein kort overnattingstur -torsdag til fredag i forrige veke-like ved grensa til Flensmarka naturreservat. Sekken var fylt opp med litt fotoutstyr, liggeunderlag, sovepose, fjellduk, litt mat, kaffikjel og ein presenning til å sova under. Det var varmegrader og sol då eg starta. Vêrvarselet lova klår himmel og kuldegrader utover kvelden og neste dag.

Det er snørikt her i år. Bærevna til snøen er så som så. Skarelaget er tynt. Med tyngde i sekken blei det ein del fall når skaren brast. For å kome meg opp måtte sekk og ski av – ellers hadde eg låge der framleis! Enden på turen blei at ei stavkringle forsvann i snøen. På turen tilbake brakk og eine skien dvs brakk innvendig slik at spennet forsvann. Intersport tjente på turen!

Frå overnattingsstaden var det godt utsyn mot Viglane – grensefjella mot Sverige. Frå venstre Vigelpiken., Midtviglen, Tverrviglen, Storviglen (1561), Vigelstøten og Vigelskaftet.

Flensmarka naturreservat er ei barskogsområde med mykje gammal furuskog aust i Røros kommune frå området ved Håsjøen og ut til Femunden og eit stykke sørover vestsida av Femunden inn i Engerdal kommune. Flensmarka har mange av dei same kvalitetane som Femundsmarka. Området er og ein del av vinterbeite for reinddrifta.

Kvalitetstid – Knitring frå bålet, bålkaffi, stillhet…
Natteleie med ein presenning som ly mot vindtrekk og kulde. Temperaturen sank om natta – var vel ein stad mellom 10 og 15 minus. Men sovepose, liggeundelag (2) og fjellduk gjorde nytta og det blei ei behageleg natt.
Nymåne i vest på klår kveldshimmel.
Morgonhimlen i aust like før soloppgang. Vigelskaftet til venstre og Skedbro – grensefjell mot Sverige inne i Femundsmarka- midt i.
Utsikt i retning Røros like før soloppgang . Ramberget og Rambergsjøen
Etter soloppgang med fjellet Skedbro midt i. Tjukk tåke låg over Femunden. Dagen før var «varm» med mykje fuktig luft. Natta var kald – og dermed blei det tåke.
Tåka kom drivande frå aust og sikten forsvann i korte periodar.
Litt «leik» i det digitale mørkerom – dei første solstrålene og skygge frå tre og buskar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: