2020 VEKE 15

Emirats Airbus A380 fotografert 26.2. i år på veg frå Dubai til New York, Washington eller var det San Fransisco. Ikkje ante eg at i løpet av to-tre veker så skulle dette bli ein sjeldan «fugl» på himmelen. Det er stor – dvs har vore – stor trafikk over her: Passasjerfly frå Midt Austen – Dubai eller Doha på veg til USA-oftast midt på dagen, russiske fly på veg frå Cuba til Moskva eller St.Petersburg- som oftast tidleg morgon, KLM og British Airways sin flygingar frå Tokyo, Osaka og andre japanske byar til Schiphol eller Heathrow – som oftast i 12-tida på dagen. På det meste talte eg ein gong ca 10 av desse store «fuglane» frå Midt-Austen på veg vestover. Dei kom på rekke og rad med minutts mellomrom.

I dag tidleg var det berre eit fly på himmelen over her – ein Boeing 747 -eit fraktfly – frå Silk Way West Airlines på veg frå Chicago til Baku ved Kaspihavet. Delar til oljeindustrien i Kaspihavet?

I løpet av kort tid er den norske innenrikstrafikken redusert med bortimot 95%. Og den internasjonale flytrafikken er og i fritt fall. Før krisa rekna ein med at det var ca 1,2 million personer oppi lufta til ei kvar tid fordelt på 9 700 kommersielle rutefly! Nå fylles flyplassane opp med «fly i opplag» – Norwegian har rundt 15 fly ståande på Værnes og eit tilsvarande antal på Sola.

Framtida til luftfarten svever bokstavleg talt i det blå……..

Men flyet som kommunikasjonsmiddel er uovertruffent. På kort tid forflytter me oss frå A til B, frå Røros til ein hvilken som helst stad i verda. Videokonferanse og andre digitale løysingar vil nok erstatte ein del flytrafikk men opplevingar skjer heldigvis ikkje alltid på skjerm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: