VEKE 9 #2022DAGFORDAG

65 foto publisert så langt og 300 foto igjen før året er omme. Når eg ser på dei fotografia som er lagt ut så langt er det ingen rød tråd på utvalet. Litt av kvart… Denne veka har det blitt fuglefoto, landskap, planter- og eit foto frå eit fotooppdrag for SJ-NORD: Fotografertge på ein togtur frå Røros til Hamar med nytoget Type 76.

Eg har to fotobøker i bokhylla som har vore til inspirasjon for prosjektet mitt – utan samanlikning forøvrig:» Året – En bild-ett øgonblick-varje dag hela året» fotografert og skrevet av Terje Hellesø, norsksvensk naturfotograf. Året er 2006 og naturen er studio. «365 days» fotografert av Stavangerfotografen Alf Ove Hansen. Året er 2011 og Stavanger kommune er studio. Fotografen hadde eit år i «indre eksil» innanfor Stavanger kommunes grenser. Ei bok som på ein flott og respektfull måte syner fram livet i Stavanger gjennom eit heilt år. Og fotografen er så dedikert til oppgaven sin at når han får eit lite hjerteinfarkt så er kameraet med inn på sjukehuset og opp i sjukesenga!

Dag 59 (28.2.) Dagens første solstråler lyser opp treet der orrhanen beiter bjørkeknoppar. Gruvveien, Røros.
Dag 60 (1.3.) Øvre Storwartz i kveldslys – kjent Rørosmotiv.
Dag 61 (2.3.) Bergstadens Ziir mellom Slegghaugane.
Eit kjent motiv fotografert ein time etter solnedgangen.
Dag 62 (3.3.) Fototur med SJ Nord med nytoget type 76 frå Haltdalen via Røros til Hamar og retur til Røros.
Dag 63 (4.3.) Rognebær og rim.

Dag 64 (5.3.) Kveldsstemning – Aurora dansa langt mot nord mens perleugla sang.
(Foto frå kvelden før -4.3. friska opp med Instagramfilter).
Dag 65 (6.3.) Trollveggen i dag.
Med lågt skydekke var svart/kvitt eit godt fargevalg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: