2020 VEKE 46

Kajakken – som eg litt på spøk kallar Vanntrivsel 4 – blei lagt i vinteropplag her om dagen. Men eg må innrømme at det har vore lite «vanntrivsel» i dei siste åra. Motiverande er det derfor å kikke gjennom ein del «eldre» foto frå tidlegare års kajakkturar i Ålands skjærgård.

Minneverdig overnatting på eit skjær «next to Finland»

Ålands skjærgård – øyriket midt mellom Sverige og Finland – er eit padleparadis. Eit stort antal øyer, holmer og skjær gjer det spennande og variert å padle her. Samstundes er det langt mellom hus, hytter og fritidsboligar slik at ein kan få litt «villmarksfølelese» av å padle der. På Åland er det berre folk med bustad der som kan ha fritidshus og derfor er det ikkje så mange hytter å sjå.

Eg er ingen padlar som føler at eg behersker redskapen- kajakken – 100 %. Men når eg innimellom er inne i -bokstavleg talt – flytsona med kajakken er det herleg. Kropp og kajakk er eit – små kroppsbevegelser får kajakken til å lystre. Skli opp og ned av bølgene, søke store bølger og surfe på dei…..

Skipsleia mellom Finland og Sverige går gjennom Ålands skjærgård og det er mange av desse flytande hotella som passerer. Er ein ikkje oppmerksom på bølgene kan det bli ubehageleg spesielt når kajakken ligg på land.
Fuglalivet i skjærgarden er rikt med store mengder andefugl. Her ein flokk sjøorrar. Å fotografere frå kajakk er litt risikofylt og krever at kajakken er nokon lunde i ro. På turane her brukte eg eit lite Nikon-kamera (D3200) pluss ei 18-300mm linse. Litt for tungt når det skal hentas fram frå vantett sekk, men greit nok.
Ikkje berre sol og sommar på turane – regn og vind høyrer og med.
Etter ein dag på sjøen er det ei god stund når teltet er satt opp, kajakken er trygt på land og dagens middag kan inntas.
Tørking av klær etter ein blaut dag med vind og bølger.
Fjellduk er godt å ha når ein er blaut og kald – dette var etter ein kald, strevsom og blaut overfart til ei lita øy nord i havgapet.
Slike «naturmaleri» når sola snart står opp, gjer turar som dette minneveridige.
Å ha telt som står utan pluggar og barduner er ein fordel å ha. Svenske Hilleberg Soulo er eit godt val i så henseende.
Mange stemningsfylte stunder.
Omtrentlege ruter for padleturane rundt Åland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: