2020 VEKE 32

Fotografering av havørn i Flatanger har stått på ønskelista mi ei tid. Denne veka passa det. Ole Martin Dahle har i rundt 15 år tilbudt guida turar i Flatangers skjærgård med fokus på fotografering av havørn. Turane er blitt viden kjent i inn- og utland – ja så kjent at han har fått tilnavnet Eagle Man. Fotografar og andre kjem frå inn- og utland for å oppleve og fotografere havørna.

Det blir fleire foto frå turen i seinare bloggar med fokus på dei ulike artane.

Flatanger har ein svært stor bestand av havørn – i overkant av 20 par.

For å komme på fotohold av havørna blir ho lokka med fisk. Havørnene kjenner nok båten og når Ole Martin held opp ein fisk skjøner dei at det er mat å få. Fisken kastes eit stykke frå båten og ørna stuper ned og grip fisken elegant. Det er ei oppleving å studere havørna der ho stuper ned og elegant plukker med seg fisken frå havoverflata.

Tyvjo er ein fugl som mange langs kysten kjenner til. Denne mørke måke/ternelignande arten livnærer seg av å røve mat frå måker og terner. I Flatanger har Ole Martin «fått tillit» hos fleire par. Enkelt sagt: Dei får mat av han mot at dei stiller opp som fotoobjekt! Fantastisk å studere og fotografere tyvjoen på nært hold.

Tyvjoen er ein elegant fugl – ein mesterflygar.

Måker – udødeliggjort i Odd Børretzens tekst Måkene – følger med oss på vår fotojakt etter havørna. Fasinerande fotoobjekt dette og.

Jeg vil si noe om mitt forhold til måker
Jeg hater måker
Ikke hele tiden, naturligvis
Når de flagrer på himmelen som hvitt papir, eller flyter stille på det blanke vann og likner vakre badedyr av plastik, da er de en naturlig del av sommerens bilde og man tenker ikke mye på dem hverken med hat eller kjærlighet
Men når de åpner kjeften og skriker som syke sjeler kan du se helt ned i deres blodige, skamløse innvoller…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: