2020 VEKE 29

Engsyra er ein plante som mange kjenner til og mange har smaka på. Vårens første syreblad var i alle fall i mi oppveksttid noko som me måtte putte i munnen og tygge på. Oksalsyra i bladene gir planten ein frisk smak – riktignok i små doser.

Engsyra er ein plante som er lett å overse. Men når engsyra blomstrer slik ho har gjort i år, er det eit vakkert syn. Foto frå ei tidleg morgonstund oppe ved Aursunden. Her er engsyra svært talrik på mange enger – om det er i plante som er god å ha i åkeren veit eg ikkje. På Urtekildens leksikon er det samla mykje informasjon om engsyre og bruken av denne planten.

Nikon D850 + Nikon 200-400mm+ stativ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: